Ski warm-up la Kopaonik

Am mai fost de trei sau de patru ori la schi la Kopaonik până iarna aceasta, și chiar dacă am auzit și eu despre mașinile românilor furate de la nu știu ce hotel, am refuzat să îmi limitez variantele de călătorii din cauza unor întămplări nefericite care se pot întâmpla absolut oriunde. Așa că am mers și iarna asta, și mai jos o să vă explic de ce.

Pentru noi e o sesiune de warm-up, să ne încălzim înainte de Snow Fest, și de obicei stăm maxim 4-5 zile, deci nu recomand Kopaonik-ul în loc de Austria, Franța sau Italia – nu se compară. Dar, față de stațiunile de schi din România este (fără nicio supărare), puțin mai avansat.

În primul rând, pentru cei din vestul țării e foarte ușor de ajuns, adică vreo 5 ore – cu o oră mai mult decât spre Șureanu, sau chiar mai puțin cu 2 ore decât până în Poiana Brașov (poate singura stațiune din România comparabilă cu Kopaonik).

Apoi, pârtiile: 21 de instalații de telescaun sau teleschi care deservesc vreo 30 de pârtii în total, dintre care, cu excepția zilelor cu viscol, ceață sau cu temperaturi prea mari, toate funcționează. Mai mult decât atât, sunt și o grămadă de activități pentru cei care nu schiază sau pentru copii (locuri de joacă pentru copii, spații amenajate pentru gimnastică, școală de schi sau Bob na Sinama – un mini carusel prin pădure).

Pe lângă asta, mai sunt și autobuze gratuite care circulă din oră în oră și cu care poți ajunge la pârtii și înapoi la hotel (dacă ești cazat la unele dintre pensiuni sau hoteluri – noi am stat la vila Milmari); o mulțime de spa-uri unde să te relaxezi după schi (noi am fost la Kraljevi Cardaci și la Milmari), restaurante și baruri care servesc mâncare tradițională delicioasă (Ski Avenija sau Ski Caffe Duboka), pizza sau alte mâncăruri mai puțin sănătoase dar foarte bune (Pizza Alo Alo sau Wurst Platz), dar și bunătăți nonconformiste ca și clătite rulate umplute cu pui și ciuperci (la Keops).

Toate astea la prețuri extrem de rezonabile: cazarea ne-a costat aproximativ 15€ de persoană pe seară, skipass-ul a fost 25€ pe zi, la spa 25€ respectiv 15€ și o pizza costă în medie cam 5€. Adică, prețurile similare cu ce avem la noi, sau chiar mai ieftin, cel puțin când mă gândesc la raportul calitate-preț al pârtiilor.

Ca și informație extra, nu e de mirare că stațiunea este plină de oameni (printre care mulți români), dar nu prea devine aglomerată, decât în situațiile în care din cauza vremii nu funcționează toate instalațiile. Se construiesc foarte multe pensiuni și restaurante noi, deci stațiunea pare că răspunde pozitiv la valul tot mai mare de turiști.

În altă ordine de idei, mai mergem la Kopaonik din trei motive: e aproape, e ieftin și putem schia pe foarte multe pârtii.

 

     

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.